Selamat Datang!! Alif Dapat RM1029 Bulan ini Dgn Blog ni..CARANYA? Klik Adertlets Bawah ni

Monday, March 8, 2010

Budak sabah dirogol


KUALA LUMPUR: Seorang pembantu rumah warga tempatan mendakwa dirogol, didera dengan kejam termasuk ditendang dan ditumbuk serta diugut bunuh oleh majikannya di rumah mereka di Villa Lagenda, Batu Caves.


Mangsa berusia 18 tahun dari Sabah dan bekerja dengan majikannya sejak Oktober tahun lalu mendakwa dirogol enam kali oleh majikan.

Deritanya semakin bertambah apabila isteri majikan itu yang mengetahui perbuatan suaminya turut menderanya secara kejam menggunakan kayu, rotan, penyidai baju serta menumbuk dan menendang mangsa hingga menyebabkannya mengalami kecederaan seluruh badan.

Mangsa juga mendakwa majikannya mengugut akan membunuhnya jika melaporkan perbuatan mereka kepada polis.

Akibat tidak tahan menanggung seksaan dan risaukan keselamatan dirinya selepas diugut bunuh, mangsa bertindak melarikan diri dari rumah majikannya serta membuat laporan polis sebelum dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk pemeriksaan.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner II Ku Chin Wah, berkata pengadu mendakwa didera isteri majikannya menggunakan pelbagai peralatan selepas mengetahui perbuatan suaminya merogol mangsa.

“Mangsa membuat laporan polis di Balai Polis Selayang petang tadi (semalam) dan mangsa kini berada di HKL untuk pemeriksaan lanjut dan siasatan akan dilakukan,” katanya.
Credit:B/harian.com.my


Please Click our sponsor Advertlets in the front of page if dont click..The post will die!!

0 comments: